Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 4:54 pm Temat postu: |
|
|
z wypowiedzi lekarza oraz ulotki dołączonej do leku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
:)
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 10:49 pm Temat postu: |
|
|
a ja wybieram sie do lekarza ciekawe co stwierdzi a jesli nie ebdzie bobasa trzeba bedziezmienic tabletki jak mowicie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 11:48 pm Temat postu: |
|
|
Po miesiącu ? Ciekawe z jakiej ulotki i od jakiego lekarza. Nie uogólniajmy... są różne tabletki. Jedne zaczynają działać odrazu, inne po tygodniu... przeważnie na ulotkach jest napisane, że przez pierwszy tydzień należy się dodatkowo zabezpieczać.
I co, pewna jesteś że wszystkie tabletki antykoncepcyjne zaczynają działać po miesiącu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 10:01 am Temat postu: |
|
|
kolejny moderator udający lekarza ech...
co 2-gie tabletki maja informacje że całkowite działanie nastepuje po pierwszym opakowaniu.
a może zaczniesz też podważać opinię lekarza ???!!! bo do tego zmierzasz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 11:30 am Temat postu: |
|
|
ja moderatorem agusia nie jestem..ale ja wiem od mojego lekarza i z ulotek kilku tabletek.. że jezeli tabletka jest przyjeta w pierwszym dniu cyklu ochrona antykoncepcyjna działa od pierwszego opakowania. Nie odzywalam się wczesniej na Twoj poprzedni post bo jakos nie miałam ochoty..ale nie wprowadzaj w błąd jak niedoczytasz wszystkiego.. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 12:16 pm Temat postu: |
|
|
hmm.... ----- sie waszym wypowiedzia i tak z ciekawosci zapytalam mojego wykladowce "lekarza ginekologa" powiedzial mi tak: ze juz od pierwszej tabletki kobieta jest zabezpieczona ale najwiekszy procent bezpieczenstwa zaczyna sie po pierwszym opakowaniu:) wiec kazda z was ma po czesci racje:) pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 12:42 pm Temat postu: |
|
|
gosik77 - ja nie mowie ze nie ma zabezpieczenia - czytaj uważnie
mowie ze pełne działanie zaczyna sie po ok. miesiącu-czyli po 1 opakowaniu a to róznica w porównaniu z twoią wypowiedzią
mowienie ze od 1 tabletki jest juz pelna ochrona to wprowadzanie ludzi w błąd. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 1:03 pm Temat postu: |
|
|
nie zamierzam sie wykłocac.. mnie uczono że jezeli tabletka jest przyjęta w pierwszym dniu cyklu to ochrona antykoncepcyjna juz jest bo nie nastąpiło uwolnienie jajeczka.. a że ryzyko jest.. to jest ono nawet po dłuzszym stosowaniu tabletek.. nikt nie daje 100 procent
Ja przyjmuje że wiekszosc tych co przychodzą na forum by podzielic sie obawami ze są w ciąży potrzebuje raczej pociechy a nie wkrecania że naprawde mają sie czego bac.. wiekszosc spoznienia sie okresów to fałszywe alarmy i w tym czasie naprawde sie odstresowac by go dostac.. bo stres potrafi opoznic go o wiele dni.. Wiec jak wchodzi dziewczyna ktora po pierwszym opakowaniu brania zgodnie z zaleceniami tabletek obawia sie że nie ma krwawienia (krwawienia bo to nie jest okres) to lepiej ją uzbroic w cierpliwosc a nie dołowac że nie ma 100 ochrony.. Takie moje skromne zdanie.. i tyle
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 4:45 pm Temat postu: |
|
|
jednocześnie wmawianie dziewczynie ze ma 100% pewności jest oszustwem i może spowodować poważne następstwa w jej życiu.
W tym przypadku lepiej znać prawde i ewentualne komplikacje,czynniki występujące niż żyć w zakłamaniu i złudnej pewności - bo potem nie do siebie będzie miała pretensje a do tych którzy zapewniali ja że jest całkowicie bezpieczna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
:)
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 5:18 pm Temat postu: |
|
|
u tu sie z a z godze ze zdaniem ze najwieksza ochrona jest dopiero po pierwszym opakowaniu:P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|