Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Paź 27, 2006 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z wypowiedzi lekarza oraz ulotki dołączonej do leku
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
:)

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Paź 27, 2006 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja wybieram sie do lekarza ciekawe co stwierdzi a jesli nie ebdzie bobasa trzeba bedziezmienic tabletki jak mowicie
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 27, 2006 11:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po miesiącu Very Happy ? Ciekawe z jakiej ulotki i od jakiego lekarza. Nie uogólniajmy... są różne tabletki. Jedne zaczynają działać odrazu, inne po tygodniu... przeważnie na ulotkach jest napisane, że przez pierwszy tydzień należy się dodatkowo zabezpieczać.

I co, pewna jesteś że wszystkie tabletki antykoncepcyjne zaczynają działać po miesiącu?
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 10:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kolejny moderator udający lekarza ech...

co 2-gie tabletki maja informacje że całkowite działanie nastepuje po pierwszym opakowaniu.

a może zaczniesz też podważać opinię lekarza ???!!! bo do tego zmierzasz.
Powrót do góry
gosik77

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja moderatorem agusia nie jestem..ale ja wiem od mojego lekarza i z ulotek kilku tabletek.. że jezeli tabletka jest przyjeta w pierwszym dniu cyklu ochrona antykoncepcyjna działa od pierwszego opakowania. Nie odzywalam się wczesniej na Twoj poprzedni post bo jakos nie miałam ochoty..ale nie wprowadzaj w błąd jak niedoczytasz wszystkiego.. Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 12:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm.... ----- sie waszym wypowiedzia i tak z ciekawosci zapytalam mojego wykladowce "lekarza ginekologa" powiedzial mi tak: ze juz od pierwszej tabletki kobieta jest zabezpieczona ale najwiekszy procent bezpieczenstwa zaczyna sie po pierwszym opakowaniu:) wiec kazda z was ma po czesci racje:) pozdrawiam:)
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gosik77 - ja nie mowie ze nie ma zabezpieczenia - czytaj uważnie

mowie ze pełne działanie zaczyna sie po ok. miesiącu-czyli po 1 opakowaniu a to róznica w porównaniu z twoią wypowiedzią

mowienie ze od 1 tabletki jest juz pelna ochrona to wprowadzanie ludzi w błąd.
Powrót do góry
gosik77

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zamierzam sie wykłocac.. mnie uczono że jezeli tabletka jest przyjęta w pierwszym dniu cyklu to ochrona antykoncepcyjna juz jest bo nie nastąpiło uwolnienie jajeczka.. a że ryzyko jest.. to jest ono nawet po dłuzszym stosowaniu tabletek.. nikt nie daje 100 procent Smile

Ja przyjmuje że wiekszosc tych co przychodzą na forum by podzielic sie obawami ze są w ciąży potrzebuje raczej pociechy a nie wkrecania że naprawde mają sie czego bac.. wiekszosc spoznienia sie okresów to fałszywe alarmy i w tym czasie naprawde sie odstresowac by go dostac.. bo stres potrafi opoznic go o wiele dni.. Wiec jak wchodzi dziewczyna ktora po pierwszym opakowaniu brania zgodnie z zaleceniami tabletek obawia sie że nie ma krwawienia (krwawienia bo to nie jest okres) to lepiej ją uzbroic w cierpliwosc a nie dołowac że nie ma 100 ochrony.. Smile Takie moje skromne zdanie.. i tyle Smile
Pozdrawiam
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jednocześnie wmawianie dziewczynie ze ma 100% pewności jest oszustwem i może spowodować poważne następstwa w jej życiu.

W tym przypadku lepiej znać prawde i ewentualne komplikacje,czynniki występujące niż żyć w zakłamaniu i złudnej pewności - bo potem nie do siebie będzie miała pretensje a do tych którzy zapewniali ja że jest całkowicie bezpieczna.
Powrót do góry
:)

PostWysłany: Sob Paź 28, 2006 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u tu sie z a z godze ze zdaniem ze najwieksza ochrona jest dopiero po pierwszym opakowaniu:P
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 35 z 43