Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jansee

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 7:03 pm    Temat postu: Tak czy nie?? Mozliwe?? Odpiszcie ,bardzo pomozecie... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na poczatku chcialabym Was przeprosic ze to znow ja, ale moja psychika nie pozwolila mi spokojnie siedziec i musialam znow zasiegnac porady.

*Kochałam się z chłopakiem i teraz bardzo obawiam się ciąży. Stosunek miał miejsce w 6 dniu cyklu, dzień po okresie (moje cykle są 28-29 dniowe) Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą durex classic z którą jak później sprawdzaliśmy nic się niby nie stalo,ale chyab sobie wmawiam,ze moze dziurka mogla byc tak mala ze nie zauwazylismy? Nastepnie według temperatury i objawów szyjki macicy zauważyłam, że owulacja nastąpiła w 15-16 dniu cyklu.

*Następny stosunek był 23 dnia cyklu i z prezerwatywą jak później sprawdzaliśmy też wszystko było ok, ale ja sobie wmawiam chyba różne rzeczy. Z prezerwatywami wszystko było ok, więc nawet jeżeli jakieś małe ilości spermy jakimś sposobem by sie dostały to chyba nie ma możliwości, tak??

Proszę odpowiedzcie, bardzo sie martwie i cały czas mnie to wszystko dręczy...proszę, czekam...
Przepraszam jezeli mecze...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze nie meczysz- po to jest to forum zeby doradzac i rozwiewac watpliwosci Smile po drugie... zabezpieczyliscie sie prezerwatywa wiec na 100000% nie jestes w ciazy i nie masz sie co martwic:) jezeli z prezerwatywa byloby cos nie tak to widzielibyscie pekniecie albo dziorke... przeciez zadna dziorka nie bylaby tak mala zeby jej nie zobaczyc:) wiec nie martw sie Smile..... a jezeli chodzi o te dni w ktore sie kochaliscie to byly nieplodne wiec to jest nastepny argument Smile pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie calkowicie z tym co napisala pituszka.
Powrót do góry
jansee

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 11:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny a jak mialam owulacje 16 dnia cyklu nie tak jak zazwyczaj mam 14 dnia cyklu to oznacza ,ze mi sie okres spozni??
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czekaj na okres - okaże sie jak będzie Smile
Powrót do góry
jansee

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok rozumiem, jeszcze chcialam zapytac jezeli ktos moglby mi odpowiedziec o temperature w ciazy. Ona wzrasta po zagniezdzeniu?? W ogole kiedy wzrasta??

Z gory dziekuje Wam za odpowiedzi...
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jansee jezeli mialas owulacje 16 dnia to okres wystapi 14 dni po owulacji mniej wiecej:) to jest druga faza cyklu ktora zawsze trwa 14 dni... okres sie spoznia dlatego bo pierwsza faca cyklu czyli ta przed owulacja jest ruchoma i moze sie przesowac o kilka dni:) pozdrawiam
Powrót do góry
jansee

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj jest moj 29 dzien cyklu i jak zwykle powinnam dostac okres....a od rana go nie widac.
Rano jak mierzylam temperature to byla 36,6 czyli spadla o jeden stopien. tak sobie myslalam ze to moze okres sie zbliza i slyszalam, ze jakby bylo sie w ciazy to temperatura w terminie spodziewanego okresu powinna sie podniesc,wiec chociaz to mnie podtrzymuje.

Jeju dziewczyny to nie bylo chyba mozliwosci na zaplodnienie 6 dzien cyklu z prezerwatywa i 22 dzien cyklu z prezerwatywa, juz nigdy wiecej...jak nic po tym okresi ide do ginekologa. Tylko niech juz go dostane.

Przepraszam, ze tak caly czas pisze, ale mi to pomaga jak chociaz tutaj sie moge w pewien sposob 'wygadac' bo mojego chlopca juz nie mecze...
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jansee na moje oko dlatego ze sie denerwujesz nie masz jeszcze okresu Wink to bardzo czesty powod jest wiec przestan sie zameczac i sie wyluzuj:) a na pewno okres przyjdzie:) i na 100% nie jestes w ciazy Smile uwiez nam w koncu Smile pozdrawiam
Powrót do góry
jansee

PostWysłany: Pon Gru 04, 2006 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musze Was poinformowac, ze to jeszcze nie okres (choc powinien byc wczoraj) ale jezeli owulacje mialam w 16 dniu, a nie tak jak zwykle w 14 to mi sie pewnie przesunie o dwa dni i moje objawy na to wskazuja ,dlatego juz mam mniejszego stresa. Wczoraj mialam obnizenie temperatury i dzisiaj rano moja temperatura wynosila 36,3. Myslalam, ze dzisiaj dostane okres,ale niestety nie.
Czekam na jutrzejszy dzien, bo zawsze tak mialam ze dwa dni przed mi spadala temperatura, a trzeciego dnia wystepowal okres. Mysle ,ze teraz bedzie tak samo.

A jak jest ciaza to wtedy temperatura w czasie spodziewanego okresu wzrasta i do wytworzenia lozyska sie utrzymuje na wysokim poziomie, tak?? Dobrze wyczytalam??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 36 z 43