Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
techniacz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 4:00 pm    Temat postu: prawdopodobienstwo zajścia w ciąże przy małym wypadku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. zauważyłem że na tym forum sa bardzo rzeczowe i fachowe porady. mam nadzieję że ktoś mi poradzi w mojej sprawie.
zawsze z dziewczyną zabezpieczami się przy pomocy prezerwatywy i globulki. jednak pewnego razu w trakcie stosunku prezerwatywa mi się zsunęła i została na chwilę w pochwie. ja tego nie zauważyłem i kontynuowałem penetrację dalej ale trwało to kilka sekund bo się po chwili zorientowałem. wyjąłem więc penisa i prezerwatywę z pochwy. nałożyłem nowa prezerwatywę i kontynuowaliśmy dalej. oczywiście do tego momentu nie było wytrysku. moje pytanie brzmi czy możliwe jest zajście w ciąże w takiej sytuacji? na moje rozumowanie to globulka powinna sobie poradzić z tą niewielka ilością śluzu z penisa który dostał się do pochwy w momencie zsunięcia prezerwatywy. proszę o fachową poradę Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie chciał bym aby kto kolwiek pomyślał sobie teraz że jestem jakimś fachowcem - akurat tak złożyło sie ze odpisuj pierwszy, chodz mam nadzieje ze nie ostani Wink

Sama penetracja nie skutkuje zajściem w ciąże. Jeżeli nie było wytrysku oraz było daleko do niego to zajście w ciąże jest nie możliwe. No bo skąd sie wezmą plemniki które dotrą do jajeczka :>

Rozumie że to nie była zbyt miła i konfortowa sytacja i troche obawy i zwykłego normalnego ludzkiego strachu pozostaje. Lecz nie ma naprawde czego sie obawiać. Nie należy też zadręczać sie tym czy też wymyślać niestworzonych histori i nowej biologi (nowego sposbu na zajście w ciąże), stres może spowodować naprawde źle skutki w postaci:
- złego samopoczucia
- spuźnienia okresu
- nieprzespanych nocy (bezsenność) oraz nawet koszmarów.
- doszukiwania sie oznak domniemanej ciąży.

Może sie wydać komuś śmieszne lecz podświadomość potrafi wiele, czasem nawet potrafi sie użeczywistniać, ból naprawde możę wystąpic(np. w krzyży), nudności, różne smaki dziwne. Człowiek w tedy naprawde nie wie co jest grane, bo objawy sa jak najbardziej zęczywiste i nie wymyślone czy udawane, lecz to nie ciąża je powduje, lecz nasz umysł.

Najedliśice sie troche strachu, ale teraz czas na dojście do siebie i odprężenie sie.
Powrót do góry
techniacz

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy czasem nie jest tak, że w płynie przedejakulacyjnym też są plemniki zdolne do zapłodnienia?
i widzisz, wszystko byłoby ok, tyle że od tamej pory minął już chyba miesiąc, moja dziewczyna nie dostała okresu od 45 dni, ma odruchy wymiotne i źle się czuje...
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 6:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po miesiącu od domniemanego zapłodnienia test ciążowy bez problemu wykryje ciąże, a wrazie nieścisłości może iść do lekarza, lekarz bez problemu określi ciąże w 6, 7 tygodniu.

w preejakulancie nie ma plemników. Jeżeli preejakulant wydostał sie przed wytryskiem (chodzi o to że czasem może sie to zdażyć zbierzie w czasie z wytryskiem, w tedy można zaobserować tak jak by 2 konsystencje, jedna żadsza właśnie preejakulant a dróga sperma już) to nie ma obaw.

Najłatwiej to poprostu iść do lekarza i dowiedzieć sie już tak naprawde i konkretnie co jest przyczyną czego Wink
Powrót do góry
techniacz

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczerze Ci powiem że pierwszy raz spotykam się z twierdzeniem że w preejakulacie nie ma plemników. wszyscy, łącznie z lekarzami, mówią coś zgoła innego...
Powrót do góry
RHIN

PostWysłany: Czw Maj 11, 2006 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moją kobiete coraz zadziej i z mniejszą siła boli brzuch.Skończyłą juz brać leki.Ale mówi mi ,ze czasem ma mdłości.Podobno z przejedzienia.SQra nigdzie jej nie zciemniała,brzuch nie rośnie i piersi tez nie sa ,ani wieksze,ani bardziej czułe na dotyk..... Kazałem jej zrobić test i czekam..... Co sadzicie?
Powrót do góry
Netka

PostWysłany: Czw Maj 11, 2006 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę,że to nie ciąża,bo szanse na nią są bardzo małe a według mnie nawet zerowe Very Happy To,że ma mdłości może wynikać z obawy przed ciążą.Czasem psychika ludzka lubi płatać figle Very Happy Dla pewności zróbcie test i nie martwcie się Exclamation Wszystko będzie ok.Trzymam kciuki Very Happy
Powrót do góry
RHIN

PostWysłany: Czw Maj 11, 2006 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz ,moze i tak jest,ale niepewnosci i stres z nią zwazany zawsze jest. W sumei miała troche stresu dziewczyna ,bo prace znalazła ,nio i tez sie troche kłuciliśmy.Ale juz jest okej.JA tez sie o nią bardzo martwie.Sama zaczeła mi mówić,ze zachowuje sie,jakbym to ja miał byćw ciazy.. Smile DzieQje za pomoc i jak coś to dam znać. Very Happy
Powrót do góry
prozANKA USA
Gość

PostWysłany: Czw Maj 11, 2006 4:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Daj znac ja tez czekam...
Powrót do góry
ona0001
Gość

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 1:00 pm    Temat postu: pomocy :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zawsze uprawiałam sex z moim chłopakiem zabezpieczając się. Ostatnio jednak spróbowaliśmy "bez". Bylismy ostrozni, nie wchodził we mnie głęboko, do wytrysku też nie doszło... a jednka okres spóźnia mi się juz tydzień. Nie zauważyłam żadnych objawów, ale boje się, że mogę być w ciąży. co robić ?! :(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 10 z 43