Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.26

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 4:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Duphaston jest wskazany nawet w ciąży ponieważ wzmacnia fazę progesteronową i pozwala na spokojne zagnieżdżenie się zarodka .
Ostatni okres miałaś w kwietniu więc juz jakiś czas temu . Test powinien już wykazać ciąże ale zależy od tego jak długie masz cykle i kiedy wystapiła owulacja. Najlepszym sposobem na sprawdzenie tego jest badanie krwi beta hcg i wszystko bedzie jasne. Lekarz w poczatkowej fazie ciąży może stwierdzić ,że "coś się zaczyna dziać po np grubości endometrium. No cóż ...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Mondziaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli chocdzi to cykle mam co 28dni narazie własnie mam problem bo w tym tygodniu nie bede w stanie pujsc zrobic badania krwi wiec dopiero w przyszłym tygodnu jak cos ale juz jestem zapisana na 24 do ginekologa i teraz jeszcze mam jedno pytanie czy juz na usg by było cos widac ??bo ogolnie od kiedy cos widac na usg??ja teraz byłam to nic nie bylonwidac powiedział ze macica normalna ale powiedziałz tez ze mam przyjsc za 2-3 tyg i powturzymy wszysko czyli teraz jzu cos by widział na tym usg??

Dodano po 3 minutach:

no i co do tego to jeszcze tak od wczoraj to co jakis czach codze do toalety ogolnie czesciej niz zawsze i wczoraj tak samo w pracy bardzo zle mi sie zrobiło i omal klijetce nie zwymiotowałam na włosy jak jej robiłam balejaz wiec nie wiem ..... ogolnie jak jeszcze byłam u tego ginekologa to sa nie wie czemu nie mam tego okresu bo w ostatnio czasie jakos około 2 miesiecy nei miałam nic takiego stresujacego i zawsze reguralne patrzył to jajniki i wszysko tam wporzadku wiec chyba to ta ciaza Smile Very Happy
Powrót do góry
123asia

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 6:41 pm    Temat postu: Brunatne plamienia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, czy piszę we właściwym wątku, bo tak naprawdę nie wiem czy w ogóle jestem w ciąży. Równo 7 dni temu staraliśmy się z mężem o dzidziusia. Mam długie cykle (32-35 dni), a ostatnia miesiączka zaczęła się 25 maja. Wszystko wskazuje na to, że mogły to być dni płodne. Dziś zauważyłam u siebie plamienie i zastanawiam się czym jest spowodowane. Czytałam o plamieniu w chwili zagnieżdżania się zarodka, ale też o plamieniu skutkującym poronieniem. Nie wiem, co o tym wszystkim myśleć, bo tak naprawdę nawet nie wiadomo czy w moim przypadku doszło do zapłodnienia. Na test jeszcze za wcześnie. A do tego wszystkiego jestem przeziębiona i mam obawy co do przyjęcia niektórych leków. Napiszcie co o tym sądzicie. Może wiecie coś więcej na temat plamienia w chwili zagnieżdżania się zarodka. Jak na razie na różnych forach żadna dziewczyna nie pisała o tym, a inne źródła podają że to bardzo rzadko występuje.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc tak Wink Jeśli masz cykle 28- dniowe i ostatnia miesiączka była pod koniec kwietnia tak ?
Wiek ciązy liczymy na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli pierwszego dnia miesiączki w cyklu w którym zaszłaś w ciąże. Jeśli pod koniec kwietnia miałaś okres to znaczy,że w kwietniu w ciąże nie zaszłaś . Możliwe jest zajście w ciąże w majowym cyklu. Przypuśćmy ,że owulka była gdzieś koło 12-16 maja . Od tego momentu liczymy 14 dni i robimy test . Ty jesteś już dawno po terminie miesiączki więc test z moczu wyszedłby już wiarygodny.
Usg dopochwowe wykrywa już ciąże w 6-7 tygodniu ( licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ). Przed tymi tygodniami można również zobaczyć poprzez usg symptomy oznaczające ciąże jak np. grube endomentrium. Lekarz powinien rozpoznać ewentualne szanse na ciąże a już z całą pewnością ją wykluczyć.
Nie wiem...jeśli lekarz nic nie zobaczył to wydaje mi się ,że ciąży nie ma ponieważ to juz sporo czasu mineło. Ginek na pewno coś już by zauważył. No chyba ,że jest niezbyt dobry Wink.
Duphaston masz brać pewnie na wywołanie okresu.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 8:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

123asia ostatnia miesiaczka 25 maj czyli to Twój 20 dzień cyklu przy długości średnio 32 dni owulka przypada tak miej więcej 15-18 dzień cyklu. & dni temu były prawdopodobnie dni niepłodne lub zaczynały się dopiero płodne. Plamienie o którym piszesz może wskazywać na plamienie okołoowulacyjne. Zagnieżdżenie i plamienie implantacyjne jesli występuję to około 5-9 dni po owulce.
Trudno powiedzieć bo mogło się wszystko przesunąć i owulacja była wcześniej i faktycznie to plamienie sugerujące zagnieżdżenie. Nie wiem ....wydaje mi się ,że to okołoowulacyjne jednak pewna nie jestem bo organizm to jednak organizm i działa jak chce Wink. W dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki zrób test ciążowy. a Jesli chodzi o tabletki na przeziębienie to na wszelki wypadek lecz się herbatka z cytryną i miodkiem . Trzymam kciuki

Powrót do góry
123asia

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dodam jeszcze tylko, że nie tylko 7 dni temu doszło między nami do stosuku, ale również 2 dni temu. Oba stosunki zakończyły się we mnie. Jeżeli do zapłodnienia mogło dojść nie tydzień lecz dwa dni temu to chyba na zagnieżdżanie się zarodka zbyt wcześnie. Masz rację- to chyba plamienie okołoowulacyjne. Dzięki.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to duże szanse są Wink) czekamy do dnia spodziewanej miesiączki i liczymy na to,że jej nie bedzie Wink

Powrót do góry
dawid00

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 7:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Mam pytanie. Używamy wraz z moją partnerką prezerwatyw Unimil ze środkiem plemnikobójczym. Ostatnio miał miejsce pewien incydent tzn. zacząłem źle zakładac prezerwatywe (odwrotną stroną) po czym zamiast ją wyrzucic (mój błąd) założyłem ją na tą poprawną stronę
. Do wytrysku było mi w momencie zakładania bardzo daleko gdyż akurat wtedy obyło się bez długiej gry
wstępnej. Czy wg. Was istnieje w tej sytuacji jakiekolwiek zagrożenie zapłodnienia?

Pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wcześniej nie odbyłeś stosunku po którym mogły pozostać plemniki to nie ma szans Smile
Julia2310

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 7:16 am    Temat postu: Obawa przez ciążą... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Smile Czasami robimy coś, a potem tego żałujemy... Przynajmniej ja tak mam i tym razem... Opisze Wam moja sytuację, a Wy jeśli potraficie pomóżcie mi... 13 maja współżyłam z moim chłopakiem (był to mój pierwszy raz, jego natomiast nie).Oczywiście z zabezpieczeniem. Następnego dnia pojawił mi się okres, który według moich obliczeń powinien być 16 maja. W czasie tego okresu miałam straszne bole, niekiedy nie mogłam wstać z łóżka. Teraz obecnie przebywam na wakacjach (nastapiła zmiana klimatu). Mam obawy, że mogę być w ciaży, ponieważ od kilku dni spóznia mi sie okres i wogóle nie czuję że ma "przyjść". Na razie nie mogę zrobić sobie testu ciążowego i dlatego proszę Was o pomoc. Z góry dziękujęSmile

---REGULAMIN!!
Nie zakładamy nowych tematów skoro istnieją tematy pokrewne. ---tosia81
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41