Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 11)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jess

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 5:14 pm    Temat postu: ciaza czy nie? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny wlasnie sie tu zapisalam, zeby rozwiac swoje watpliwosci. Staramy sie o dzidzie juz ponad rok i jest bardzo ciezko. zdiagnozowano u mnie zespol PCO, ale obijajac sie od jednego lekarza do drugiego mam juz glowe pelna roznych glupot. w ostatnim cyklu rozpoczelam kuracje po pierwsze lekami wywolyjacymi owulacje (bralam je od 2-5 dc), a nastepnie od 14-23 dc duphaston. Bylam na badaniu usg w celu wykrycia pecherzyka-ktory mial oznaczac, ze mam owulacje - i mialam ten pecherz w 14dc. Boje sie jednak czytajac te posty, ze duphaston mogl zatrzymac mi jajeczkowanie. Do zblizen dochodzilo od 7 do 17 dc. Teraz jest 17 dc a ja czuje sie bardzo zle - nie wiem czy to moze byc skutek dzialania duphastonu. Piersi urosly mi o jakis rozmiar, caly czas boli mnie brzuch, jestem oslabiona mam wrazenie jakbym miala grype, ale nie jestem przeziebiona. Wszystkie te objawy wystapily od15 dc. Wychodze jednak z przekonania, ze po prostu za bardzo chce miec dziecko i stad te symptomy. Na test jeszcze za wczesnie. Prosze o komentarze, moze ktoras miala podobny przypadek. Pozdrawiam!!! Surprised
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem tak: duphaston na pewno nie zatrzymał jajeczkowania. on ma za zadanie utrzymanie zapłodnionego jajeczka jeżeli do tego dojdzie. normalnie wzrost progesteronu następuje kilka godzin lub jeden dzień po owulacji, więc wygląda na to, że kuracja działa, bo owulacje miałaś w tym czasie i wszystko idzie po kolei Smile
ale niestety co do objawów typu ból brzucha, osłabienie, wzrost piersi, to są to częste skutki progesteronu (który swoją drogą jest wydzielany w zwiększonej ilości w czasie ciąży). ale skoro Twój organizm wcześniej nie wytwarzał wystarczającej ilości progesteronu w fazie lutealnej, to mógł tak właśnie zareagować na duphaston.
najlepiej byłoby sie starać o dziecko w okolicach 11-15 dc, bo wtedy szanse na ciążę były największe. tak więc reasumując: możliwość, że jesteś w ciąży jest jak najbardziej. proponuję, abyś zrobiła test ok. 28 dc. trzymam kciuki
jess

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki emilka! Wiem, ze wszystkie te moje przeczucia moga byc bledne, ale jest we mnie cien nadziei Laughing Oczywiscie nie nastawiam sie na 100% na 'tak'. Ok, zrobie tes w 28 dc. ...i zobaczymy. Pozdrawiam!!!!
Powrót do góry
:(wiewiorka

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:37 pm    Temat postu: :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz ale okres miałam 19 kwietnia dzisiaj wspołzyłam z chłopakiem ,,, wszystko niby było oki .. miał prezerwatywe która nie pekła wytrysk był dopiero po wyjeciu .. mam powody do zmartwienia ?? czy nie strasznie sie boje ,,, jednak prosze odpiszcie,,,
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma takiej mozliwosci by w Twoim wypadku doszlo do zaplodnienia Exclamation skad niby plemniki skoro wytrysk byl na zewnatrz i na dodatek byla gumka Rolling Eyes nie stresuj sie bo nie ma czym i zrelaksuj sie na majowce Smile przez stres moze tylko spoznic Ci sie nastepny okres, pozdrawiam
Powrót do góry
Sabrina

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może wizyta u lekarza Wink To Cię uspokoi,pewnie tylko się denerwujesz i wyobraźnia płata ci figle,też tak mam niby biore lek Depoprovera a ,nadal często podejrzliwie zerkam w lustro Embarassed
Powrót do góry
kasiakkk

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaarina napisał:
no ja mam jednak nadzieje ze sie udało wybralismy sam srodek dni płodnych aby bylo naszym zdaniem wieksze prawdopwobienstwo a co wytrysku hehe było wszytsko bawilismy sie i bawilismy aby nie bylo zamałoRazz

no w sumie na test jest juz pora ale jakos boje sie tego negatywnego a wiem ze moge sobie wmawiac moze byc to tylko urojenie;/ niestety Crying or Very sad

zrob test kobietko i niczego sie nie obawiaj my staralismy sie o dzidzie ok 3 lata i w koncu jest i miałam podobne samopoczucie do ciebie.... rob test i pisz jaki wynik trzymam kciuki!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
:(wiewiorka

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli nie mam o co sie martwic?? dzieki :*:*:*:*:*
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak nie masz sie czym martwic Smile relaxx Smile
Powrót do góry
tosia_samosia

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 9:53 am    Temat postu: nurtujące pytanie.... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich!

Mam małe pytanko które mnie dręczy...
Otóż kochałam sie z moim facetem pod koniec juz mojej miesiączki, muszę dodać ze dość długo ona trwała...Nie miał on wytrysku oraz ważną rzeczą jest też ze biorę tabletki hormonalne "cyprest" ...

Czy jest możliwość zapłodnienia?

dzięki z góry za odpowiedzi.

pozdrawiam.

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 37 z 41