Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 11)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
na początku ciąży czasami pojawia się krwawienie w terminie miesiączki ale powinno różnić się czymś. albo czasem trwania albo obfitością albo wyglądem krwi. ale wydaje mi się, że jeżeli używaliście prezerwatywy i nic się z nią złego nie stało, była cała itd, to ciąża mało prawdopodobna.
btw, jak masz nawracające grzybice to zrób posiew. leczyłaś partnera? <kurcze, to nie ten dział> Wink

No i zrobiłam test,wyszedł negatywny.Byłam tez u ginekologa,bo brzuszek mi "urósł" i stał sie tkliwy.Miałam usg i okazało sie ze wcześniejsze silne krwawienie to poronienie.A ja dalej mam duzy brzuszek i boli.A już sama nie wiem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem, to tylko po zbadaniu mikroskopowo wydalonych z macicy tkanek można stwierdzić, że doszło do poronienia... jednak nie mówię, że nie doszło, bo jet duży ogolnie odsetek poronień wczesnych. kobiety czasami sobie nawet sprawy z tego nie zdają. ale dziwne, przecież w Twoim przypadku gumka nie pękła..
sloneczko18

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 7:02 pm    Temat postu: objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem tutaj pierwszy raz na forum. Mam takie pytanie: okres spóźnia mi sie 5dni, kochałam sie z chłopakiem na początku lutego - to był stosunek przerywany! Teraz sie martwię ponieważ ciągle chce mi sie jeść, jestem senna, mam podwyższoną temperaturę tak o 2-3kreski, boli mnie dół brzucha, mam zgagęSad czy ja mogę być w ciąży??proszę o jak najszybszą odpowiedź. dziekuje

---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sloneczko jasne objawy pojawiaja sie w ciagu 5 minut. ! Shocked Shocked daj spokoj i nie utożsamiaj wszystkiego z ciaza;/ stosunek przerywany to zadna metoda- jesli mialas dni plodne, owulacje i wytrysk byl w srodku to sa podstawy ku temu by sadzic ze jestes w ciazy. co do objawow o ktorych pisałas to najwczesniej pojawia sie ok. 6-8 tygodnia wiec sama sobie policz czy to aby nie za wczesnie nie na histerie?

Powrót do góry
sloneczko18

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
sloneczko jasne objawy pojawiaja sie w ciagu 5 minut. ! Shocked Shocked daj spokoj i nie utożsamiaj wszystkiego z ciaza;/ stosunek przerywany to zadna metoda- jesli mialas dni plodne, owulacje i wytrysk byl w srodku to sa podstawy ku temu by sadzic ze jestes w ciazy. co do objawow o ktorych pisałas to najwczesniej pojawia sie ok. 6-8 tygodnia wiec sama sobie policz czy to aby nie za wczesnie nie na histerie?

rozumiem, ale jak obliczylam to moge byc juz w 5tygodniu ciazy wiec mam czego sie obawiac i wcale nie histeryzuje. poprostu chcialam sie zapytac i tyle.
dziekuje za odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słoneczko, w którym dniu cyklu się kochaliście? bo skoro spóźnia Ci się okres 5 dni a kochaliście sie na początku lutego, to wychodziłoby jakbyście się kochali w czasie okresu? jak długie masz cykle? bo w pierwszych dniach okresu nie zajdziesz w ciążę.
temperatura skoro jest podwyższona po spodziewanym terminie miesiączki, to faktycznie może sugerować ciążę, ale niekoniecznie. może bierze Cię jakieś przeziębienie. zrób test. to chyba najlepsze wyjście Wink
anioolek_15

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 2:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok, to o tym piszę tutaj dalej, tak jak mnie skierowałaś.
A więc testu nie robiłam, w ogóle nie brałam pod uwagę że mogłabym być w ciąży.
Czytałam tutaj o objawach ciąży, i jeden z objawów mogłby do mnie "pasować" natomiast te skurcze jelit. To trwa kilka sekund, ale w ciągu tych sekund nie mogę się nawet ruszyć, bo tak boli. I one są rzadko.
ADAM211

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 3:16 pm    Temat postu: Prosba o pomoc Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wczoraj kochalem sie z dziewczyna,za pierszym razem wyciaglem go z pochwy przed wystryskiem a nastepnie sciaglem prezerwatywe,wiekszasc plemnikow zostala usunieta wraz z prezerwatywa ale pewnie jakis procent ich zostal na czlonku. po 15 minutach znow zalozylem prezerwatywe i kochalismy sie znow ale po jakims czasie zauwazylem ze przezerwatywa jest peknieta. czy jest mozliwe aby plemniki ktore nie zostaly usuniete z wczesnieszego stosuku mogly zaplodnic kobiete bo jak zakladam wraz z sciagnieciem prezerwatywy nie wszystkie plemniki zostaly usuniete

----edited by emilka----
temat przyłączyłam do specjalnego
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aniolek to moze zrob teściora co? bedziesz miala jasna sytuacje...jesli jestes w ciazy to nie ma co zwlekac a isc do lekarza. przeciez musisz brac kwas foliowy, trzeba zrobic badanie potwierdzjace ciaze Smile. nie marnuj czasu tylko zapisuj sie do lekarza Smile Jelita i ciaza? ja nigdy o tym nie słyszałam...

Adam jesli nie umyles członka po stosunku i podczas ponownego gumka pekła to mogł jakis % zostac...tyle ze one gina w srod. zewnetrznym po ok.2 minutach... dziewczyna miala dni płodne? jak tak to moga przezyc w kobiecym sluzie... ;/ Confused

Powrót do góry
ADAM211

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
Adam jesli nie umyles członka po stosunku i podczas ponownego gumka pekła to mogł jakis % zostac...tyle ze one gina w srod. zewnetrznym po ok.2 minutach... dziewczyna miala dni płodne? jak tak to moga przezyc w kobiecym sluzie... ;/ Confused

jescze niewiem czy miala dni plodne,a szczerze mowiac to nieznam sie na tym wiem ylko tyle ze okres ma jej wystapic za 1,5 tygodnia. ale jelsi jestes pewny ze plemniki gina w srodowisku zewnetrzym po minutach a umnie przebywala min 5 minut takze niema sie czym martwic pewnie,jak myslisz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41