Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
ona22 jezeli twoje cykle nie sa krotkie to mialas jeszcze wtedy dni nieplodne wiec szansa na to ze nie bedziesz w ciazy jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Daphne
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Czy jeśli jak do tej pory jedynym objawem jest brat miesiączki (3 ni) to nie mam się jeszcze o co martwić? Nie mam żadnych innych objawów, żadnego powiększenia apetytu, bólu piersi, zmęczenia ani rozdrażnienia, zajście w ciążę też nie wydaje mi się zbyt prawdopodobne - kochałam się z chłopskiem z prezerwatywą, dzień po zakończeniu dni płodnych. Chyba nie ma potrzeby już robić testu, tylko zaczekać jeszcze ze trzy dni na okres, prawda? Cykle mam dość regularne, ale do dwóch dni różnicy w tą czy w tą już się zdarzało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:26 pm Temat postu: |
|
|
jesli bylo zabezpieczenie w postaci gumki to moim zdaniem wszystko jest ok. Okres spoznia sie ze stresu pewnie. POczekaj cierpliwie i dopiero potem zrob test jesli nic nie przyjdzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andziula
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:54 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
Mam pytanie? Wyszło jak wyszło, że kochałam się z facetem bez zabezpieczenia. Chłopak co prawda kończył poza mną ale wiadomo coś tam mogło być. To był już ok 22 dnia cyklu(miewam 28 dni). I teraz zastanawiam się czy mogę być w ciąży:/ Bo, niby na drugi dzień po tym cudnym zdarzeniu miałam już bóle jakby zbliżał mi się okres i zresztą dostałam go 26dnia cyklu a nie 28 jak powinnam. Ale okres był bardzo słaby, wyglądał niby normalnie ale był słabiuuuuuuutki bardzo (no jedynie będąc z toalecie stwierdzałam, ze jakiś jest okres jak się skrzepy pojawiały)...ale na tym nie koniec...to trwało tyle ile normalnie okres mi trwa a potem pojawiło mi się plamienie...tak jakbym dalej miałam końcówkę okresu...i to trwa do dziś..czyli to już 14 dni. I teraz tak? jak myślicie to może być oznaka ciąży czy tego, że przy tym okresie zaczełam brać tablety antykoncepcyjne (po przerwie w ich braniu - ale wcześniej nie miałam żadnych objaw po nich jak brałam kiedyś).
Chciałam się dziś zarejestrować do ginekologa, żeby się dowiedzieć co i jak ale niestety wszystko zajęte aż do kwietnia:(((
Pomóżcie, please.
---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
andziula 22 dzien to dni niepłodne wg mnie wszystko bedzie dobrze nawet wytrysku w srodku nie bylo wiec jak mozesz zajsc w ciaze? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andziula
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 9:01 pm Temat postu: |
|
|
różnie w życiu bywa...ale się tym tak nie przejmowałam, sądziłam, że raczej nic nie ma...ale ten okres mnie zdziwił bo nigdy nie miałam takich akcji przy tabletkach.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 9:04 pm Temat postu: |
|
|
hmm nie wiem skad te plamienie..to nie ciaza bo bez wytrysku nic sie nie zacznie dziac.. ;/ moze to od tabsow? . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Andziula
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 9:08 pm Temat postu: |
|
|
wiadomo, ze przed wytryskiem troche nasienia sie wydostaje i moglo być coś....jakoś się tym zabardzo aż tak nie martwiłam bo w końcu teoretycznie to ok.21/22 dzień cyklu. Ale przy tym okresie zaczełam brać tabsy i teraz nie wiem czy to że był extra słaby i do tego te plamienie to wynik tablet bo wkońcu pierwsze opakowanie po przerwie i tym razem organizm mi inaczej zareagował czy niestety to wynik akcji:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 10:34 pm Temat postu: |
|
|
aha..no jak zaczelas brac 1wsze opakowanie to byc moze krwawienia spowodowane sa własnie tym. nie denerwuj sie w 22 dniu nie zajdziesz w ciaze wogole obserwowałas wczesniej swoj sluz? wiesz kiedy masz plodne i nie? bo teraz jak zaczelas brac tabsy to owulacja zanika i 0 stresu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jusi1107
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 5:08 pm Temat postu: witam:) |
|
|
mam 22 lata bardzo hcialabym mieć dzidzie ostatnio okres mialam 13 lutego teraz lada dzien mam miec nastepny kochamy sie bez zabespieczenia jestesmy stalymi partnerami z regoly przed wytryskiem chlopak wychodzi zemnie ale zawsze cos mogło kapnac i szczeze nato licze ostatnio mialam zawroty glowy i wymioty i zastanawiam sie czy to moze byc ciaza czy poprostu sobie wkrecam a zeby niewyszlo ze jestem samolubem chlopak tez marzy o dziecku ale sie boi no wiecie finanse i wogole :cry: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|