Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 11)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 4:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona22 jezeli twoje cykle nie sa krotkie to mialas jeszcze wtedy dni nieplodne wiec szansa na to ze nie bedziesz w ciazy jest Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Daphne

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 7:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy jeśli jak do tej pory jedynym objawem jest brat miesiączki (3 ni) to nie mam się jeszcze o co martwić? Nie mam żadnych innych objawów, żadnego powiększenia apetytu, bólu piersi, zmęczenia ani rozdrażnienia, zajście w ciążę też nie wydaje mi się zbyt prawdopodobne - kochałam się z chłopskiem z prezerwatywą, dzień po zakończeniu dni płodnych. Chyba nie ma potrzeby już robić testu, tylko zaczekać jeszcze ze trzy dni na okres, prawda? Cykle mam dość regularne, ale do dwóch dni różnicy w tą czy w tą już się zdarzało.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli bylo zabezpieczenie w postaci gumki to moim zdaniem wszystko jest ok. Okres spoznia sie ze stresu pewnie. POczekaj cierpliwie i dopiero potem zrob test jesli nic nie przyjdzie.
Powrót do góry
Andziula

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 8:54 pm    Temat postu: ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie? Wyszło jak wyszło, że kochałam się z facetem bez zabezpieczenia. Chłopak co prawda kończył poza mną ale wiadomo coś tam mogło być. To był już ok 22 dnia cyklu(miewam 28 dni). I teraz zastanawiam się czy mogę być w ciąży:/ Bo, niby na drugi dzień po tym cudnym zdarzeniu miałam już bóle jakby zbliżał mi się okres i zresztą dostałam go 26dnia cyklu a nie 28 jak powinnam. Ale okres był bardzo słaby, wyglądał niby normalnie ale był słabiuuuuuuutki bardzo (no jedynie będąc z toalecie stwierdzałam, ze jakiś jest okres jak się skrzepy pojawiały)...ale na tym nie koniec...to trwało tyle ile normalnie okres mi trwa a potem pojawiło mi się plamienie...tak jakbym dalej miałam końcówkę okresu...i to trwa do dziś..czyli to już 14 dni. I teraz tak? jak myślicie to może być oznaka ciąży czy tego, że przy tym okresie zaczełam brać tablety antykoncepcyjne (po przerwie w ich braniu - ale wcześniej nie miałam żadnych objaw po nich jak brałam kiedyś).
Chciałam się dziś zarejestrować do ginekologa, żeby się dowiedzieć co i jak ale niestety wszystko zajęte aż do kwietnia:(((
Pomóżcie, please.

---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

andziula 22 dzien to dni niepłodne Smile wg mnie wszystko bedzie dobrze Smile nawet wytrysku w srodku nie bylo wiec jak mozesz zajsc w ciaze? Wink

Powrót do góry
Andziula

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

różnie w życiu bywa...ale się tym tak nie przejmowałam, sądziłam, że raczej nic nie ma...ale ten okres mnie zdziwił bo nigdy nie miałam takich akcji przy tabletkach....
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm nie wiem skad te plamienie..to nie ciaza bo bez wytrysku nic sie nie zacznie dziac.. ;/ moze to od tabsow? Neutral.

Powrót do góry
Andziula

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiadomo, ze przed wytryskiem troche nasienia sie wydostaje i moglo być coś....jakoś się tym zabardzo aż tak nie martwiłam bo w końcu teoretycznie to ok.21/22 dzień cyklu. Ale przy tym okresie zaczełam brać tabsy i teraz nie wiem czy to że był extra słaby i do tego te plamienie to wynik tablet bo wkońcu pierwsze opakowanie po przerwie i tym razem organizm mi inaczej zareagował czy niestety to wynik akcji:/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 10:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha..no jak zaczelas brac 1wsze opakowanie to byc moze krwawienia spowodowane sa własnie tym. nie denerwuj sie Smile w 22 dniu nie zajdziesz w ciaze Smile wogole obserwowałas wczesniej swoj sluz? wiesz kiedy masz plodne i nie? bo teraz jak zaczelas brac tabsy to owulacja zanika Smile i 0 stresu.

Powrót do góry
Jusi1107

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 5:08 pm    Temat postu: witam:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam 22 lata bardzo hcialabym mieć dzidzie ostatnio okres mialam 13 lutego teraz lada dzien mam miec nastepny kochamy sie bez zabespieczenia jestesmy stalymi partnerami z regoly przed wytryskiem chlopak wychodzi zemnie ale zawsze cos mogło kapnac i szczeze nato licze ostatnio mialam zawroty glowy i wymioty i zastanawiam sie czy to moze byc ciaza czy poprostu sobie wkrecam a zeby niewyszlo ze jestem samolubem chlopak tez marzy o dziecku ale sie boi no wiecie finanse i wogole :cry:
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41