Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 11)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 5:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie ma wytrysku to nie ma mowy o ciazy Smile ja tez marze o malenstwie (jestem rok starsza od ciebie )i tak samo jak u Was jedyna przeszkoda to finanse..aha i w plodne to moj sie boi konczyc w srodku, dopiero jak jest bezpiecznie to jedziemy Smile takze taka droga nigdy nie zajde w ciaze;)wpadka? nie jest mi pisana chyba Smile.
Powiem Ci ze takie "gdybanie":a moze cos kapneło itp. nie sprawdza sie, ja tak mysle juz od 5 lat i nic. nigdy nic nie kapło,a jesli juz to w dni niepłodne..jedyna szansa to sexic sie do konca w owulacje Smile a finanse? ehh jakos małolaty 15letnie sobie radza,rodzina itp. My i Wy tez byscie sobie poradzili Razz Razz. powodzenia Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Jusi1107

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 5:47 pm    Temat postu: dzieki:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli mam sobie nadzieji nierobic?szkoda :(ja tak strasznie pragne dziecka jak to jest ze jedni chca i nic a ktos niechce i ma dzidzie nierozumie jak ktos moze pisac ze niechce dziecka a jeszcze mam pytanko bo tak niebardzo wiem kiedy sa dni płodne okres mam mniejwiecej co 28-30 dni jak bede wiedziec kiedy to moze cos zdialamy:)Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok 14 dnia cyklu nastepuje owulacja Smile najlepiej sie kochac jest 1 dzien przed owulacja albo 1 dzien po Smile i pamietaj ze raz a dobrze a nie po kilka razy z rzedu, dlatego ze nasienie jest juz słabsze przy wielu stosunkach w ciagu dnia Smile. no co do tego "gdybania:"to mowie po swoim przykładzie Wink tez czasem mysle ze moze kapnie i nic nie kapie przez cały nasz zwiazek Wink hehe. zycze powodzenia.
ps- umiesz obserwowac sluz? własnie dzieki niemu poznajesz dni płodne i nie. a klucie w dole brzucha masz? jesli tak to znak sie owulacja w toku Smile

Powrót do góry
studentka 21

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 8:49 pm    Temat postu: ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może najpierw przedstawię moja sytuację
5 dnia cyklu wzięłam tabletkę antykoncepcyjną novynette kontynuowałam branie tabletek przez 11 dni - tyle miałam reszty z poprzedniego opakowania, kochalismy sie z moim chłopakiem od 6 do 10 tabletki, stosowalismy to marną metodę stosunku przerywanego. Jak myslicie jestem w ciązy???Dzis jest pierwszy dzień bez tabletki. Ostatni raz tabletki brałam w listopadzie i na poczatku grudnia i nieprzerwanie od czerwca do pazdziernika. hmmm
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma ciazy Smile nie bylo wytrysku wiec spoko maroko. Cool

Powrót do góry
l.ete

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 3:07 pm    Temat postu: Od kiedy temperetura w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie od kiedy mniej więcej może pojawić się temperetura w ciąży.Ja od kilku dni mam powyżej 37 stopni, brałam tabletki ale nic nie zbiły podwyższonej temp. tak poza tym to czuje się dobrze.Zrobiłam test ale wyszedł negatywnie, w prawdzie miesiączkę powinnam dostać za tydzień więc może dlatego wynik był negatywny.Czy może być to ciąża??Proszę o pomoc.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

temperatura może świadczyć o ciąży jeżeli podwyższona utrzymuje sie po czasie spodziewanej miesiączki. a test został za wcześnie wykonany. a doszło do sytuacji, mogącej do ciaży doprowadzić?
l.ete

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Był stosunek bez zabezpieczenia i w pierwszy bądź drugi dzień płodny.Zakładając, że to wtedy zaszło do zapłodnienia to po pięciu dniach temperetura się podwyższyła i tak utrzymuje się do teraz.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, ale temperatura podwyższa się podczas owulacji i pozostaje podwyższona do okresu. dopiero jeżeli nie spada w pierwszych dniach miesiączki (w pierwszej fazie cyklu jest niższa), to można cos tam podejrzewać. jednak ryzyko jest oczywiście. zrób test co najmniej 12 dni od dnia podwyższenia się tempki Smile
l.ete

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rozumiem tylko, że wcześniej nie miałam aż tak podwyższonej, poza tym od pierwszego dnia czuje się inaczej i wiem że ją mam.Nawet jeżeli wystąpiłaby miesiączką a temp. by nie spadła to robić test??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41