Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy przez peeting może dojśc do zapłodnienia?? (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 06, 2008 10:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prosze nie odpowiadac na tego typu posty. to jest czysta prowokacja. Autorowi własnie o to chodzi by drążyc ten temat. Sprawa jest juz zamknieta !!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Dżamaja

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,
już sama nie wiem, co o tym myśleć... pisałam o swojej sytuacji kilka stron wcześniej, ale może przytoczę ją ponownie: w 16dc uprawiałam petting z chłopakiem. ja byłam w majtkach, on natomiast on we wszystkim, co na sobie wówczas miał. u mnie to były prawdopodobnie dni płodne, bo miałam 'wilgotno', aczkolwiek mam nieregularne cykle (ostatni 40 dni, przed ostatni 29 :/ ). w każdym razie - sytuacja wyglądała tak: chłopak 'poprawił' swoejgo penisa, bo go uwierał, a następnie - po jakimś czasie, nie od razu - zadowalał mnie ręką najpierw chwilke przez ciuszki, a następnie już normalnie - włożył palca do pochwy. on nie miał wytrysku w ogóle, ale nie jestem pewna, czy wcześniej nie miał na członku preejakulatu? wydaje mi się to jednak troche mało prawdopodobne, bo on cały czas miał na sobie ciuchy, więc nawet gdyby trochę pociekło, to wsiąknęło by w ubranie? no chyba, ze pociekło, kiedy włożył rękę :/ ale tak jak mówię, nie zadowalał mnie od razu, kiedy się tam dotknął. marti mnie dziś - 24dc - bo gdy wróciłam do domu, zauważyłam, że na majtkach mam taka dość sporą brązową plamę... i nie wiem, czego ona mogła by być oznaką? owulacji ? miesiączki? zwykle tak mi się ona właśnie zaczynała.. ale nie wiem, czy na nia jeszcze nie za wcześnie ? bo nawet dzisiaj rano miałam bardzo wilgotno, co chyba nie zdarza się zaraz tuż przed miesiączką... w takim razie, czy mogę być w ciązy??
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 6:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w ciazy na bank nie jestes bo to niemozliwe Rolling Eyes a ta brazowa plama to moglbyc jakies krawienie lekie np. owulacja lub zblizajaca sie miesiaczka, roznie to bywa ale ciaze wykluczam na 1000% Smile
Powrót do góry
Dżamaja

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mhm, różne myśli się miewa w takich sytuacjach, bo akurat ten petting wypadł w nieszczęsne dni płodne.. i dlatego trochę się tym przejmuję.
co do tego plamienia, to nigdy wcześniej mi się tak nie zdarzyło, aby to były np. plamienia związane z owulacją. z tgo co jednak czytałam po internecie, to jest to czasem możliwe ?
co do miesiączki to nie wiem, chyba jeszcze za wczas na nią, bo przeważnie przed okresem ciut obsypuje mi twarz, a teraz mam jeszcze ładną mordkę Very Happy
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to widocznie owulacja i tak jest to zcasem morzliwe Smile a sama pisalas ze cykle masz rozne wiec teraz akorat cykl moze byc dlugi Smile
Powrót do góry
Dżamaja

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

być może tak jest :> a czy owulacja wystepuje zawsze dokładnie 14 dni przed pojawieniem się @ ?
to może nie mam się czym przejmować, skoro mówisz, że ciążę można wykluczyć :>
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie owulacja jest 14 po pojawieniu sie okresu bo 14 dni trwa dojrzewanie pęcherzyka graffa(jajeczka)
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 1:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikmik, źle mówisz. owulacja czasami może wystąpić nawet w ostatnich dniach krwawienia jak są krótkie cykle czyli ok. 6 dnia cyklu a czasami w 20 dc jak się pierwsza faza wydłuży! dojrzewanie pęcherzyka zależy od estrogenów a nawet stres czy mocne podniecenie może spowodować ich wzrost a tym samym jajeczkowanie może wystąpić wcześniej.
faza lutealna (druga) jest stała i wynosi 14 dni a pęcherzykowa (pierwsza) jest zmienna. 14 dni przed spodziewaną miesiączką jest szczyt płodności. należy odliczyć ok. 4 dni wcześniej i ok. 3 dni po (to będą płodne).

jeżeli coś źle mówie, to mnie poprawcie.
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to przepraszam Smile za wprowadzanie w błądSmile mnie w szkole nauczyli ze własnie dojrzewanie jajeczka jest stałe ;/
Powrót do góry
anonimowyuzytkownik

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam ponownie problem, mój chłopak masturbował się, miał wytrysk, ale nie dotykał ręką nasienia... a później po jakiś kilkunastu minutach włożył mi palec do pochwy, możliwe jest, że plemniki jeszcze żyły? Chyba jestem już po owulacji, piersi mam napięte...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 24 z 41