Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magius

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 3:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanko. podczas stosunku pekla nam prezerwatywa mialo to miejsce 2 czerwca, mojej dziwczynie okres się skończyl 30 maja tabletkę escapelle zazyła ok 15 godzin od stosuku jak sądzicie czy szansa ze tabletka "po" zadziała jest w tym przypadku wysoka???? dziekuje za wszzelkie odpowiedzi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
marta18

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 4:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A Twoja dziewczyna ilu dniowe ma cykle i kiedy jej sie zaczał okres? Bo to jest dosyć ważne ale sądze że powinno byc ok, u mnie tabletka zadzialala a stosunek byl w dniu owulacji Smile nie przejmujcie sie i przede wszystkim zachowajcie spokoj a bedzie ok Smile
p.s. rozumiem ze do wytrysku doszlo w srodku?
Powrót do góry
magius

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres zaczał się 25 maja a skończył 30 cykle ma 26 dniowe, a jesli chodzi o wytrysk nie moge do konca stwierdzic czy nastapił wewnatrz poniewaz przezylismy totalny stres gdy poczulem ze prezerwatywa pekla
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przyjęcie tabletki w pierwszej dobie po-skuteczność 99%. (Podobno...)
Powrót do góry
marta18

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie martwcie sie bo stres nic nie pomoze, dzien stosunku to byl 9 dzien cyklu wiec bylo przed owulacja, spokojnie tabletka zdazy ja zahamowac i wszystko bedzie ok Smile Nie martwcie sie tylko jak nie bedzie zadnych objawow typu nudnosci czy krwawienie poescapellowe bo to nic negatywnego a wrecz przeciwnie-swiadczy o tym ze tabletka zadzialala:) Ja mialam o wiele gorsza sytuacje bo wzielam tabletke w dniu owulacji i zadzialala a moglo przeciez dojsc do zaplodnienia, ale wiem co przezywacie bo mialam to samo, ciagle pisalam tu na forum i dziewczyny bardzo mi pomogly Smile
Powrót do góry
magius

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za szybkie i konkretne odpowiedzi..... a masz racje stres jest duzy i ciezko bedzie sie go calkowicie pozbyc pewnien az kolejny okres przyhdzie..... ale trzeba.... jeden pozytyw sytuacji ze moja dziewczyna trafila na swietnego ginekologa ktory nie robil problemow a niestety pierwsze telefony byly odmowne co do wypisania tej recepty....

p.s. kurcze upewnilem się i dziewczyna powiedziala mi ze przez ostatnie 3 miesiace miała cykl 30 dniowy a nie jak wczesniej 26 czy to bardzo zmienia postać rzeczy?????
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zmienia o tyle, że jeszcze bardziej maleją szanse na ciążę, bo prawdopodobnie był to dzień niepłodny. ale dobrze, że wzięła tabse i wg mnie ciaży z tego nie będzie. bez względu już na płodne czy nie - escapelle jest skuteczna w 99% w pierwszej dobie
magius

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz pozdrawiam
Powrót do góry
marta18

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka ma racje nie macie sie czym martwic Smile
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 1:18 pm    Temat postu: czekam.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.. mam podobny problem jak kolega powyżej.
Cykle mam regularne zawsze co 29-30 dni. 30 maja dostałam okres.
skończył mi się we wtorek 3 czerwca... i później koło godziny 18:30 mieliśmy małą awarię zabezpieczenia (4 dzień cyklu).
około godziny 14:15 w środę 4 czerwca (5 dzień cyklu) wzięłam Escapelle - więc po około 20 h w pierwszej dobie.

Efektów ubocznych jak na razie nie ma- spałam wczoraj tylko całe popołudnie jak zabita. Jak oceniacie moje szanse na uratowanie się od ciąży?
błagam odpiszcie bo mam akurat taki okres w życiu, w którym nie moge zostać mamą
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41