Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kinia_18
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej tak bo ta tabletka jeśli nie doszło do owulacji to ją chamuje i zagęszcza też śluz na taki jak niepłodny aby plemniki miały utrudniony dotstęp. Nie jestem pewna tego ale tak mi sie wydaje.
pinezka
Gość

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 4:18 pm    Temat postu: Re: czekam.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ana_ napisał:
Witam.. mam podobny problem jak kolega powyżej.
Cykle mam regularne zawsze co 29-30 dni. 30 maja dostałam okres.
skończył mi się we wtorek 3 czerwca... i później koło godziny 18:30 mieliśmy małą awarię zabezpieczenia (4 dzień cyklu).
około godziny 14:15 w środę 4 czerwca (5 dzień cyklu) wzięłam Escapelle - więc po około 20 h w pierwszej dobie.

Efektów ubocznych jak na razie nie ma- spałam wczoraj tylko całe popołudnie jak zabita. Jak oceniacie moje szanse na uratowanie się od ciąży?
błagam odpiszcie bo mam akurat taki okres w życiu, w którym nie moge zostać mamą

moim zdaniem ciazy z tego nie bedzie Smile wiec nie masz co sie martwic. Bedzie dobrze tylko nie mozesz sie stresowac.Poprostu zapomnij o tym i zyj dalej. A nim sie obejrzysz okresik przyjdzie. Wiem ze ciezko tak zrobicale ja tak zrobilam i bylo ok Smile przeciez terazn i tak nie cofniesz czasu..wzielas tabse i zobaczysz ze wszystko sie ulozy.Poza tym 4 dzien cyklu to nieplodny, pozdrawiam
Powrót do góry
marta18

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaaa ja tez taki miałam do czasu miesiaczki Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aniaaa

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marta18, tak? Tylko ja do okresu planowego mam jeszcze 9-10 dni... A znając życie się opóźni. No, ale bądź co bądź jestem dobrej myśli...
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 8:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a tam zobaczysz ze moze jeszcze przyjdzie szybciej a nie sie spozni Smile pewnie im bliżej okresu tym sie będziesz bardziej denerwować ale w ciąży napewno niejesteś Wink
aniaaa

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uhhh.. mam nadzieję! Dzięki za podtrzymanie na duchu! Smile Jak tak czytam, to w sumie nie doczytuję się, żeby ktoś pomimo tabletki zaszedł w ciążę... No chyba że jakiś baaaaaardzo sporadyczny przypadek.
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaaa myślę, że obie poczekamy troszkę... ale wszystko skończy się po naszej myśli... nie ma innej opcji.. ale dobrze, że jest takie forum.. bo człowiek nie jest sam z myślami
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ana_ , dokładnie Wink Podnosi na duchu....

Dziewczyny, a mnie się wydaje, że miałam ostatnimi dniami (prawdopodobnie wczoraj) owulację. Śluz gęsty, "budyniowaty" zaniknął, pojawił się ten śliski, płodny, partner stwierdził, że także słodki-jak w dni płodne. No i wzmożona ochota na zbliżenia, itp. Myślicie, że w związku z tym owulacja po tabletce przesunęła się na te dni co oznacza, że jestem na pewno bezpieczna ( w sensie nie zapłodniona Razz) ?
Powrót do góry
justyna85

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny SmileSmile jestem nowa Smile i mam tez problem. W piatek okolo 1 w nocy kochalam sie z moim narzeczonym i pękła nam gumka;/ pech ;/;/;/ przez 2 lata brałam tabletki antykon.... Yasmin i zrobilam sobie miesiac przerwy dlatego zaczelismy uzywac gumek. i tak jak pisalam o 1 w nocy pekla nam gumka, udalo mi sie wziazc o 8 rano escapelle i rowniez sie boje bo jestem przed okresem i powinnam dostac we wtorek. jak mysliscie dziewczyny czy pomogla mi ta tabletka jak ja wzielam po 7 godzinach ?? i prawdopodobnie mam dni plodne?? pierwszy raz mi sie zdarzylo ze pekla mi gumka zreszta 2 lata nie uzywalismy jej z narzeczonym... teraz strasznie sie boje;/ pomozcie ;/
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinnaś dostać okres w najbliższy wtorek? A który to dokładnie był dzień cyklu, gdy się kochaliście? Tabletka wzięta b. szybko, więc co za tym idzie jej skuteczność bardzo duża. 99% w pierwszej dobie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41