Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zespół Edwardsa, part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga31

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witamy nowa forumowiczke. Tylko przykro mi, ze takich okolicznosciach.

No coz, zdarza sie, o czym my wszystkie tu wiemy doskonale.

Tu masz likna, ktory bardzo mi pomogl zrozumiec co to takiego:
Link usuwam! regulamin foryum znasz? nie ? to poczytaj! ostrzegam. Wind_of_hope

Oczywiscie, ze bedziesz mogla miec jeszcze zdrowe dzieci, a przykladem jest Panda_24.

Jesli masz tylko ochote to pisz. Postaramy sie pomoc w ramach naszych mozliwosci.
A na razie trzymaj sie cieplo i glowa do gory - bedzie lepiej tylko potrzebujesz teraz czasu.

Dodano po 7 minutach:

Zapomnialam dodac, ze sa 2 strony tego linka - bardzo pomocny, polecam.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
natalkasocha1986

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 7:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedź.... w tym tygodniu mam odebrać wynik amniopunkcji. Lekarz kazał mi zapisać się do poradni genetycznej żeby razem z mężem zrobili nam kariotyp, okazało się że może na jesieni się dostaniemy...tragedia. Ja nie wytrzymam tyle czasu, nie wiecie gdzie prywatnie w Warszawie,można coś takiego zrobić.Do tej pory pocieszałam się myślą że jeszcze będziemy mieć zdrowe dzieci i że moja Amelka będzie mieć rodzeństwo...ale jak czytałam o tym kariotypie na jakieś stronie to piszą że zespół Edwarda w 95% jest przyczyną matki...jak to przeczytałam to się załamałam i zaczęły przychodzić mi myśli o tym że nigdy w moim brzuszku nie będzie dziecka. Jak wy sobie radzicie ze stratą? Ja mam ogromne wsparcie w mężu ale gdy go nie ma to pękam, myślę o tym że może nigdy nie urodzę mu zdrowe dziecko.
Powrót do góry
kinga31

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie prawda co wyczytalas, ze 95% to przyczyna matki.

Ponizej podaje linka, ktory dobrze tlumaczy wszystkie 3 rodzaje trisomii:

ostrzegałam! ile razy mam tłumaczyc ze to nie miejsce na reklame! od tego jest pw a nie wlepianie na forum gdzie wszyscy widza! ostrzegałam nie raz. dostajesz ostrzezenie. jeszcze 2 wyskoki i bye bye z forum. warto? mysle ze nie... . Wind_of_hope

Poczekaj na wynik amniopunkcji i wtedy bedziesz wiedziec na czym stoisz.

Dodano po 2 minutach:

Daj znac jak wyszly winiki amniopunkcji.

Powrót do góry
natalkasocha1986

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siedzę i czytam wasze wpisy na forum... daliście mi nadzieje że można znowu być w ciąży i może być wszystko dobrze.... bardzo się wspieracie... to bardzo pomaga. Jestem młodą dziewczyną bo mam 25 lat to była moja pierwsza ciążą, każdy dzień uważałam za magiczny, wybrałam już łóżeczko, wózek, patrzyłam na malutkie sukienki mimo że lekarz nie powiedział mi płci ale ja czułam że to moja córunia.... i tak też było, położna po kryjomu przed mężem powiedziała że to była dziewczynka. Świat mi się zawalił, nagle moje wyobrażenia i marzenia stały się nie do spełnienia...mam tylko nadzieje że szybko uda nam się załatwić tą poradnię genetyczną i kariotyp... żyje nadzieją że nie jesteśmy obciążeni genetycznie. Może mój Aniołek patrzy na mnie z góry i czuwa nad nami, wiem że tam jest jej dobrze że jeszcze się spotkamy....Mam nadzieje że będzie dobrze.
[*] moja malutka Amelka 27.01.2011
Powrót do góry
kinga31

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 2:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind of hope - czasem warto żeby nie czytać takich wrednych i sarkastycznych komentarzy w kolorze czerwonym, za dużo przechodzimy w życiu żeby ktoś taki jak ty, czujacy się Bogiem na tym forum, dolowal nas jeszcze bardziej. Obys nigdy nie była w takiej sytuacji jak my. A jeśli masz zły dzień to po prostu policz do 10 i usun linka w milczeniu lub zanim coś napiszesz.

Dodano po 6 minutach:

wcale nie musialas pisać tego w takim tonie

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musiałam bo do Was nic nie dociera.
wiem co to ZE. zdazylam sie zorientowac o czym piszecie. wcale nie zazdroscze ale czy choroba zwalnia Was od nieprzestrzegania regulaminu? wchodzac/logujac sie do tego forum akceptujesz jego zasady,wiec wnioskowałam ze je znasz. do wczoraj.
bogiem nie jestem i wcale sie nie czuje. robie to co do mnie nalezy. za kazdym razem mam upominac? o nie. macie oczy to czytajcie.
a kolor czerwony jest własnie od upomnien i zeby rzucał sie w oczy.
usunac linka bez podania powodu nie moge. bo potem bede pretensje gdzie sie podział. piszcie sobie o czym chcecie,wymieniajcie sie historiami byle nie promowac innych stron! czy to takie ciezkie jest?
koniec dyskusji.
stosuj sie do zasad.

Powrót do góry
kinga31

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiscie, ze to nie jest ciezkie, tylko nikt nie jest idealem i czasem mozna o czyms zapomniec. Kazdy jest tylko czlowiekem i mysle, ze tobie tez sie to zdarza.

Uwazam, ze po to jestes moderatorem zeby kontrolowac takie sytuacje bez zbednych komentarzy, w przeciwnym razie zadne forum nie potrzebowalo by moderatorow.

Pozdrawiam.

Powrót do góry
panda_24

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 4:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to też trochę dziwne,ale cóż czyjś wymysł...
Przecież jesli to forum o ZE a ktoś podaje linki dotyczące tej wady,a mogące komuś innemu pomóc to chyba nie zbrodnia. Co innego gdyby został podany link kompletnie nie związany z tą wadą...
Z resztą fora są po to,żeby móc sie wymieniać "doświadczeniami" i pomagać sobie na wzajem.
Moze czas pomyśleć o małej zmianie w regulaminie???

Pozdrawiam Ilona i Martynka 8m-cy Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

panda niestety takich zmian nie przewidujemy.
linki sa dozwolone tylko takie ktore pochodza z Bio. wszelkie inne sa usuwane. jesli sytuacja sie powtarza - wtedy ostrzegam- 3x . potem nastepuje ban ip uniemozliwiajacy wchodzenie na forum.zasad ja nie wymyslałam, tylko Admini.
a to ze chcecie pomoc podajac link - mozna to zrobic ale wysyłajac wiadomosc prywatna a nie taka ktora kazdy czyta. rozumiecie? wiec wysyłajcie sobie 100 takich linkow czy nawet milion. ja nie mam nic do tego byle moje oczy tego nie widziały Smile
pozdrawiam (wredny moderator) Twisted Evil Cool

Powrót do góry
justin

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wredny moderatorze Very Happy czasem wystarczy TYLKO być człowiekiem:)

Dodano po 5 minutach:

Ale dobra, koniec tematu- myślę, ze już do nas dotarło( choć przeżywając to co przezywamy mamy prawo nie tylko do zapominania.)
Witam Cię natalkasocha1986. pamietaj, ze na pewno kiedyś bedzie dobrze. Teraz potrzebujesz- potrzebujemy wiecej czasu aby to zrozumiec, ale przyjdzie taki dzień kiedy i my będziemy prowadzać swoje maleństwa w wózeczkach-zobaczysz.
NIe trać nadzieii i walcz- nie poddawaj sie w niczym i nawet jak ci coś będa próbowali kiedykolwiek wmówić to TY WALCZ i UFAJ- bo wiara góry przenosi a jesli spełni się to co jest nam obiecane to.... "błogosławieni, którzy się smucą- albowiem Oni będa pocieszeni"Pozdrawiam.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 37 z 41